Marketing Case - STRAREX

B2C & B2B Coachingbedrijf


De uitdaging

De markt voor personal coaching krijgt het steeds moeilijker. Dit door een enorme hoeveelheid dubieuze aanbieders die wantrouwen creëren. Bovendien had de klant in kwestie zelf een aantal overnames achter de rug die niet altijd even vlot verliepen, met aanzienlijke imagoschade als gevolg.


Wat heeft STRAREX gedaan?

o   Organisatieonderzoek

De sterktes en pijnpunten binnen de organisatie werden blootgelegd zodat dat de positieve aspecten uitgespeeld kunnen worden en de uitdagingen geadresseerd en aangepakt werden.

o   Concurrentieanalyse

Dit overzicht heeft duidelijke weergegeven waar de zwaktes van de andere spelers in de markt lagen en hoe deze aanbieders een duidelijk verschil kon maken. Het voordeel van deze markt was dat er bepaalde niches waren die nog niet opgeëist waren door één sterk merk.

o  Klantenonderzoek

Een volledig kwalitatieve en kwantitatieve klanten en doelgroepbevraging werd uitgevoerd. Dit heeft geleid tot een duidelijk overzicht van alle pijnpunten die aanwezig waren in de markt, maar ook tot sterke inzichten in de omvang en noden van de mogelijke doelgroepen.

o   Strategiebepaling

Gebaseerd op de gecreëerde persona’s en verzamelde marktkennis werd een relevante marketingstrategie uitgewerkt. Door het vernieuwen van de missie en visie werden zowel de selectie van doelgroepen, communicatie als de prijszetting grondig herbekeken.

o   Tactische uitwerking

Na het selecteren van de doelgroepen en met de algemene doelstellingen scherp gesteld werden er een volledige rebranding gedaan. Deze organisatie had tot voor dit project zeer beperkte online aanwezigheid en helemaal geen sociale media benadering.

o   Implementatie

Voor dit project heeft STRAREX ook de tactische implementatie van specifieke tools op zich genomen. Er werd een totale rebranding gedaan, de salestrategie werd bijgesteld met de focus op online verkoop. Zowel website, micro-websites als de nodige sociale media kanalen werden opgezet en uitgewerkt in de vernieuwde branding.


Resultaat

Deze aanbieder is nu de onbetwiste marktleider in haar niche-markt.

Sales volume verviervoudigd over een periode van 4 jaar.

Verkoopprijzen zijn verdubbeld.

Nieuwe strategische partners werden geselecteerd en concrete samenwerkingen werden aangegaan.

Sales verlopen momenteel zo goed als uitsluitend  via online kanalen.

Sociale media zorgen voor zo goed als alle leads waardoor er een grote druk op verkoop is afgenomen. Men kan zich voornamelijk focussen op personen die reeds interesse geuit hebben en men moet niet langer cold prospects overtuigen.