strategie

Eerste ervaring als strateeg bij een marketingbureau: Rik

Rik's stage bij STRAREX

Werken voor STRAREX, dat is werken aan je toekomst. Wouter & het team gaven mij mijn eerste professionele positie, gekenmerkt door verantwoordelijkheid en ondernemingszin.

Rik, 25j, Banaba International Business Management, UCLL

Wat vond je het meest interessant aan een job bij STRAREX? 

Het meest interessante aan een job of stage bij STRAREX is dat je het gehele proces doorloopt: van een organisatie-, concurrentie- & klantenanalyse tot de praktische uitvoering van een workshop samen met de klant. Het is fascinerend om te zien hoe een uitgebreide analyse kan uitdraaien tot een praktische, hands-on workshop waarin je samen met de klant op zoek gaat naar oplossingen. Bovendien geeft het énorm veel voldoening als je ziet welke meerwaarde je aan het team kan bieden. Want ja, dat ben je!

Wat trok je voornamelijk aan?

Wat me hoofdzakelijk aantrok binnen STRAREX is de bedrijfscultuur. No-nonsense, voldoende verantwoordelijk en result-driven. Wanneer Wouter & het team zeggen dat ze een all-in strategisch marketingbureau zijn, dan zijn ze ook écht ALL-IN. STRAREX is een mekka van getalenteerde mensen die hard werken om zowel intern als extern het verschil te maken. Na een interne opleiding was ik klaar om klanten te ontmoeten en volwaardig deel uit te maken van het team. Het blijft me verbazen hoeveel ik heb geleerd op korte tijd, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.

STRAREX als werkgever.

Voor mij was STRAREX dé ideale werkgever om zowel mijn soft-, alsook hard skills te ontwikkelen. Ik heb leren werken met Google Analytics en Facebook Business Manager – tools die onvermijdelijk zijn in onze moderne marketingwereld, maar niets is belangrijker dan deze begrippen te kunnen vertalen naar de klanten. Hoewel STRAREX enorm data-driven is en enkel beslissingen zal maken op basis van verkregen kennis, blijft het menselijke en persoonlijke aspect voorop staan. In élke stap van het proces bleven we in contact met de klant, iets waardoor ik telkens herinnerd werd waarom ik deze job zo graag deed.

Mijn favoriete aspect van mijn job waren de brainstormsessies. Bij STRAREX word je aangemoedigd om out-of-the-box te denken en om op zoek te gaan naar oplossingen & ideeën die nog nooit iemand bedacht heeft. Heb je een goed idee? Shoot! Blijkt je idee toch niet te werken? Move on & stay motivated! Een enorm fijne manier om jezelf uit te dagen.

Waar sta ik nu?

Momenteel zit ik in een Market Visionaries Programme bij AB InBev waarin ik 18 maanden actief ben als sales representative om daarna mijn eerste managersrol op te nemen. Hoewel AB InBev een grote multinational is zijn er veel gelijkenissen tussen de cultuur die er leeft en die van STRAREX: no-nonsense, enorm veel ownership en enorm veel kansen. But guess what? It’s up to you! STRAREX heeft me geleerd dat er altijd kansen zijn, maar je moet er zelf iets mee doen.

Take ownership, do something bold & if it doesn’t work out, get up and try again!

Krijg jij het, net zoals ik, ook warm bij het lezen van deze testimonial? Waar zit je dan op te wachten?! Bij STRAREX houden ze niet van nonsense, dus maak er werk van & go the extra mile!

Een stage bij STRAREX?


terug naar het overzicht